måndag 15 oktober 2018

Hej. Anledningen till att jag skapade sidan var för att Varna folk som är i ekonomisk kris eller inte hamnat där än men planerar att göra lån med privata långivare. Jag hade samma ide om att hitta  en bra långivare, men som slutade med att det blev en 😢 mardröm eftersom jag har blivit lurad av en långivare som hade beviljat mig ett lån mot avgifter och försäkring som jag fick betala 569,38euro + 1400euro+ 800i avgift i med att jag sände pengar till utlandet. Jag behövde bara hjälp för att samla ihop mina lån  och min släktings lån till ett eftersom man ville så gärna ställa upp för denne eftersom släktingen hade ekonomiska bekymmer.

Det hela började med 2015 att jag hjälpte min släkting med pengar eftersom denne hade hamnat i sjukhuset och hamnade efter i hyran. Jag fick ställa upp för denne, och hjälpte denne i traven med allting. Allt verkade finemang, tills denne återigen hamnade på lasarettet med nått fel och låg där i veckor. Jag fick betala dennes hyra och uppgifter denne hade. Den gången klarade jag mig, men inte 4:de gången. Jag frågade mina släktingar om hjälp och resten av mina syskon om hjälp. Jag fick ett nej blankt ut och frågade och bönade om deras hjälp. Men ingen av dessa dårar ville hjälpa till. En av mina syskon har familj och hade ingen möjlighet att hjälpa till. Och det förstår jag. Men den andra som jag har lagt all energi på 4 år och hjälpt honom med pengar har knappt hjälpt till. Istället fjantar han runt och reser vart han vill när man har vädjat om hjälp från honom med denna kris och bett om hjälp i dessa år med släktingens fall.

Jag tog ett lån för att kunna hjälpa denne, Ett tag gick det bra. Men då hade denne återigen hamnat i sjukhuset och hamnade efter med hennes uppgifter. Ett tag satt jag i problem och jag som vanligt frågade snällt om hjälp från mina syskon. En av dom kan man förstå. Men inte den andra. Jag frågade resten av mina släktingar om hjälp. Ingen dåre ville hjälpa till. Allt började bli sämre och jag återigen fick nöd låna och försöka betala alla dennes skulder. Samtidigt skaffade jag ett extrajobb för att hjälpa denne med allting som denne hade och allt jag hade i räkningar. Där efter var det dags att samla ihop lånet igen till ett. Men det var långt från över. Skulder och mycket annat som min släkting hade efter sig och hade inte noterat det och fick inkassokrav från olika bolag som slutade med snabblån. Jag fick Jobba tills jag fick nästa lön. Fick sparken från extra jobbet och ville tillslut samla allting till ett igen. Men det slutade med att banken sade nej till det. Så från september fick jag betala en massa räkningar samtidigt fick min släkting jobba arselet av sig genom att skaffa 2 jobb som vanligt. Och jag med bara ett jobb. September, oktober, november, december, januari och februari fick vi kämpa.

När jag blev förnekade 2016 fick man höra att man hade andra kredituppgivare vilket som var lågt från början men blev nekad på grund av en massa onödiga kreditupplysningar som också slutar med att jag hamnar i problem med all skit som att låna och samtidigt be mina fucking släktingar att hjälpa till och den ena brodern till att hjälpa till, men samma gamla visa, förnekelse.

2017 var min plan att hitta någon som var villig att Låna ut pengar så jag kunde både samla alla mina uppgifter i ett både mina och min släkting så jag kunde stå för notan av allt utan problem och samtidigt betala allt tillbaka. Jag provade att söka från hela internet. skrev i olika sidor, forum och till och med ville annonsera på både tidningar och annons sidor. Men ingen av dom ville låta mig notera det. Jag tigger inte pengar. Jag ville bara finna en långivare som jag kunde göra ett avtal med. Men vad gör man. Inget. Jag fick ta en risk att söka utomlands. Jag fick krångla med 3 långivare. alla tre krävde en avgift i förväg. Jag tackade nej till dom alla, Men bara en av långivarna krävde pengar av mig bara för att jag valde att annullera ansökan. Jag tycke det var konstigt. Men det skulle vara värre om jag lät bli. Det skulle ge allvarliga situationer om han använde mina uppgifter. Först 1596kr. Därefter krävde han 1800 för banken krävde betalning efter att han inte fick mitt kvitto i tid, (enligt han) Allting var klart men så fick jag söka en annan kreditgivare.

En långivare som jag trodde var antingen svensk eller norsk. Men det kan hända att han var antingen en brittisk eller tysk person. Vilket jag inte vet om. För han var det också att man skulle söka lån från han eftersom för han var det bara att söka. Hans förslag var att han ville hitta en bank han kunde göra ett avtal med. Jag hoppades på att det skulle vara här i Sverige. Men det slutande med att han öppnade i Tyskland. Den kallas Marina capital prenium. Jag blev kontaktad av dom och fick ge dom mina uppgifter och hur mycket jag ville låna. Jag skrev vad jag ville låna och det slutade med att jag fick vänta. Men där efter fick jag en oväntad meddelande att jag skulle lägga till 569,38euro som avgift och fick göra ett lån och betala sen. Hela beloppet blev 5800kr + 400kr i avgift. Jag bara väntade på min kontrakt. Men fick vänta en vecka på det. Jag frågade om det var något mer. Men det var inte det. Och det slutade med att dom krävde att man betalade för försäkring utifall jag skulle dö nån gång i tidigt ålder och mycket annat som sägs i en försäkring. Dom begärde 1400euro=14500kr+400kr i avgift. Så jag väntade i 3 veckor. Under tiden så ville jag hitta en annan kreditutgivare, men det fanns ingen som ville ställa upp. Jag fick fråga olika chefer i olika bolag, företag om hjälp men fick bara ett nej. Alltså såna som sitter i stora företag som vd och mycket rankade miljardärer. Men ville försöka söka till de som hade åtminstone pengar som jag kunde göra avtal med men hittade ingen. och sen var det här med tidningarna, men ingen brydde sig i om mig. Ingen. så endast till lönedagen, åkte jag ända till banken för att snabbt betala det så jag skulle bli beviljad till lån och kontaktad snabbt. Trodde det var det ända sättet att få det genom deras vilja. Men fick svar att jag skulle få dom tills på helgen. 2 dagar tog det. Jag fick inget. Jag kontaktade dom och frågade igen (även om jag är medveten att man inte kan få några pengar via internet på en helg) Så fick jag kontakta dom på måndagen och fråga när jag skulle få pengarna. Då var det onsdag. Nu har jag väntat på deras svar och fick inget svar och började frukta, at jag blev lurad.

Jag kände rädsla och började frukta att jag blev lurad. Jag blev lurad av en kreditgivare utomlands som var villig att låna ut pengar som jag kämpade för att få ett lån för sista gången som jag kunde samla på uppgifter och att betala av allt. Men det slutade illa. Jag blev Lurad av en dåre som skrev exakt i kontrakten som jag trodde på utan någon avgift eller försäkring i förtid. Efter en vecka ringde jag polisen och gjorde en anmälan om ett bedrägeri. Jag gav alla mina uppgifter till dom så dom kunde undersöka brottet, efter en vecka till fick jag ett svar från denna banken som ligger i tyskland som säger att dom fick en funktionsfel. Därefter tog det några dagar och helt plötsligt säger dom att jag ska betala 800euro till FATF (Finans Action Task Force). jag tror det är som finans inspektionen, som har koll på pengarna och allt annat runt omkring vad pengarna tar vägen. Vet ej. Men i alla fall så sa dom aldrig om detta från början. Dom ljög rätt upp i ansiktet om att jag skulle bli beviljad till ett lån om jag betalar alla dessa saker. Jag hade tidigare krävt att få höra varenda detalj om vilka saker måste betalas, men istället så säger dom detsamma om allting. Det ät bara det och så vidare och vidare. Jag krävde pengarna tillbaka. Men dom vägrade. Istället krävde dom att jag betalar 800euro så får jag lånet. Men jag gick inte med på det. Jag fortsatt kräva pengarna tillbaka. Hela tiden nästan varje vecka kontaktade dom mig att jag skulle betala 800euro för att få lånet. Men jag krävde att dom skulle betala allting eftersom jag ville bryta all kontakt med dom. Men tyvär har dom dårarna mina pengar och jag kan inte göra ett smack över huvud taget någonting. Samma sak gäller detta denne mannen som jag avbröt min låneansökan att han skulle stämma mig på 7000kr om jag inte betala det för att han skulle annullera ansökan åt mig. jag fick lida av detta och fick sitta för mig själv och fundera på vad jag skulle göra om jag fann en lösning.

Efter en vecka till någon stans i mars, fick jag svar från polisen som i sin tur hade lagt ner ärenden om denna händelsen som jag anmälde. Det är inget dom kunde göra över huvud taget. Jag ringde in och frågade om dom inte kunde ompröva utredningen. Men  det skulle ändå bli samma sak. Att dom kommer inget vart med denna undersökningen heller. Hade det varit över 300000kr, så skulle polisen säkert finna det enligt dom. Men inte om det gäller ca 20000kr. Jag fick sitta och ångra dessa beslut jag gjorde mig skyldig till. Fick gå med ångest och oro hela tiden. Lika så var det när det kom till allt annat. Därefter fick jag rådfråga denna handläggare hos polisen om mitt första fall när det kommer till långivaren jag ville annullera pengarna från. Enligt han skulle jag bara ignorera han och inte tänka på något alls. Men får kontakta polisen igen om han hör av sig. Varje dag fick jag så ut med tanken när det kom till denna långivare som krävde 7000kr för att annullera min ansökan. Senare ändå vid april fick jag kontakt av honom att jag skulle betala 8000kr. Jag blev fruktansvärt förbannad och ledsen och viste inte vad jag skulle ta mig till. Hela tiden.

Maj månad kontaktade jag polisen om att göra en anmälan om denne långivaren som har försökt kontakta mig vid fler tillfällen som jag försökte få tyst på hela tiden och tänkte flera gånger att han ska låta mig vara. Han kontaktade mig via telefonen och mycket annat runt om kring. Jätte träkit. Enligt polisen själv så finns det inga skyldigheter att jag ska betala han pengar för att avbryta en låneansökan heller. Men det är inget dom kan göra med att få honom att sluta ringa mig plus att jag kan inte få pengarna tillbaka. Efter maj, juni där nånstans, kontaktades jag av kronofogden efter att vissa av mina handlingar hamnade hos dom jag inte lyckades betala medans andra kunde jag håla kvar och betala av dom. Men det är långt ifrån okej. Jag hamnade i skiten på grund av oärliga långivare och valde helt enkelt att lita på en av dom liksom. Och nu får jag skylla mig själv. Liksom. Sorgligt. Blev bara mer deppigare och deppigare. Jag kunde inget göra över huvud taget. Sommaren så hade jag bokat tid hos skuld och budget rådgivare för att hitta en lösning för min ekonomiska kris. Jag fick förslag om att ta alla fordringsägare en i taget och samtidigt söka skuldsanering som slutade med att jag blev nekade 2018 för att dom anser att jag skulle klara det på 3 år. Problemet är också att det är väldigt pinsamt att få sin arbetsplats att veta av att man är skuldsatt och får gå underjord för sin skam. Det värsta är att det talas mycket om detta av andra som antar att man är en knäppgök eller sjuk. Särskilt av sina nära och kära. Trots att man bad hela tiden om hjälp, med släktingen även om släktingen i sin tur inte hade räknat med att jag gjorde ett lån för att hon ska kunna klara sig. Jag har löneutmätning som dras varje månad och får i sin tur betala dom räkningar jag kan varje månad. Det är sorgligt. Hade jag fått skuldsanering beviljad, så hade jag samlat allt i ett och betalat det pris jag skulle kunna. Men det blir inget eftersom allt är tyvärr rena rama ett skämt. Men det är bara att erkänna. Jag gjorde fel. Min släkting talade om för mig och avrådde mig från att ta lån. Men jag valde att låna för att denne inte skulle kastas ut från lägenheten medans hon spenderade sin tid hos sjukhuset med väntan på att skriva ut sig från sjukhuset.
I dagsläget lever jag med depression och ångest med skam och mycket mer. Mina nära och kära skäms över det jag har gjort. Men min släkting i sin tur vill hjälpa mig. Jag i min tur vill ta hand om mina problem själv. Men släktingen själv har någon gång hjälpt mig trots att man har tackat nej eftersom man vill ta hand om sina problem själv. Ingen hjälp av polisen med privata långivare som kommer undan med skratt eller en lösning till att samla sina lån på ett över huvud taget. Man söker extra jobb för att kunna klara sig ekonomiskt. Men har ingenstans att vända sig till. Så ledsen eller desperat för hjälp. Trotts depressionen, så håller jag min ork och mitt huvud upp för att fortsätta orka jobba. Kan inte bara tycka synd om mig själv. Det går inte. Annars får man räkna med att kronofogden kommer på besök med bilen och allting för att visa att dom är här för att visa att dom finns till att skämma ut mig. Det kan handla om ett avtal som måste skrivas under eller ett brev om en skuld som har hamnat hos dom som man inte vill få besök sen. Det är väldigt drygt och skamligt. Men det är så vi alla måste känna. Sorg. En värdefull läxa är att aldrig låna utan att planera det. Och mest av allt. Ta alltid reda på hur mycket det är innan du söker en fordringsägare/bank som du kan samla ihop dina skulder till ett. Inget mer. En annan sak till. Låna inte om du lever i otur. Sånt vetenskapen inte hajar vare sig om det är du som orsakar det själv eller att oturen slår till ändå. Och ge fan i att söka efter en privat långivare, eftersom deras avtal kan vara ett mörkertal som betyder att dom kan lura dig när som helst och samtidigt få dig att betala i förväg innan du ens har lyckats fått beviljad lån. Det mesta är att din pass eller id-kort kan dom också använda som ett ursäkt när du säger ifrån. Ingen vet vad dom kan göra med det. Det händer överallt oavsett vad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar