måndag 22 april 2019

Skörda träd för pengar

Okej allihopa. Tillåt mig fråga er. Hur många av er älskar naturen. Brukar ni gå, ta en promenad eller campa i naturen, eller inte. Om det är så fallet. Ni brukar vilja beskåda skönheten ur naturen. Eller strunta i den men NJUTER av att promenera runt skogen eller vad du än står för. Om du tänker dig vad som pågår i skogarna bortsätt från bränderna som har varit sen 2018 i somras, och 2019 i närheten i Göteborg i år 2019 i Mars. Tänk dig. Skog som skördas av skogsbolager. Där man ofta skyller på att träden är sjuka, träden blåser om kull. Även om det händer så är det yters sällan det händer i skogen. Det kan hända i städer när det är klass 2 varning i samhället. Att man skördar i staden kan man inget göra, förutom att vara väldigt ledsamt. Men i skogen bör vi vara mer vänlig mot. Trots dessa synonymer, så finns det många saker vi bör vara mer vänlig mot. Det tråkiga är att det finns markägare som köper och säljer mark. Och skördar skogen allt för ofta. Allt för pengar. Affärer med stor bolager. Ingen respekt för naturen. Jag ska visa er ett par bilder som ni kan få se bilder som jag har fotat.
Så kan det se ut ofta när träd skördas. Det säljs till en bolag som vill köpa träd. Men det är inte bara därför träd skördas. Här kan ni se mer på detaljer.
 
Ja. Så kan det se ut. Telefonledningar och elstolpar och mycket annat på höjden. Naturen får at så mycket smällar av människan på grund av handel och ägande rätt. Det vill säga för dom som har rätten att äga ett helt natur och kan inte lämna naturen ifred. Dom gör nytta av att tjäna pengar, men tänker inte på våra stackars Moder som mår redan illa. Även om hon själv vill hålla ut på grund av all liv som finns hos henne. Må hon inte dömma oss för vad vi är. Men jag själv har inget emot att säga att vi är egentligen Jordens Parasiter. Varenda människa både på gott och ont. Okej. Håg kanske inte ska dömma för dom som står för naturen och står för miljö och klimat och anser att det behöver ändras. Men faktum är att jag bara ser vår livsform som parasiter medans resten av Jordens arter är skapad med kärlek och omvårdnad. Vad jag menar är att rästen av arterna har mer respekt för moder Jord (GAIA) Mer än vad människan har det. Tänk er.
Även om vi skulle tänka oss gå in i politiken. Tror ni verkligen att dom skulle ändra på allting bara sådär trots alla papper. Nej. Trots alla papper och nya lagar som ska ändras så är det fortfarande bara en djävulssak som förhindrar allt.
PENGAR.
Ja. Jag sa pengar. Tänk er. Om vi skulle fatta ett beslut som till exempel som förra året när det brann i skogen. Vem var där först. Jo. Räddningstjänsten inom brand. Dom var där först för att försöka släcka elden. Men det räckte inte med dom. Hemvärnet kom sen på andra plats för att hjälpa räddningstjänsten brandpersonalen. Men det räckte inte med dom heller. Elden tog fart. Jo. Sen försökte man med försvaret. Vad hände sen. Jo. Man fick vänta. Det skulle fyllas papper. Och det skulle betalas. Då när branden höll på en hel månad medans brandmän/kvinnor räddningstjänsten, hemvärnet och frivilliga folk höll på släcka bränderna över hela Sverige, så slutade med att man många länder sände sina räddningstjänsten för att hjälpa Sverige för att släcka bränderna. 2 månader tog det innan försvaret agerade. Det var just också om vattennombningen som man kunde ha tänkt på tidigare. Men slutade med efter branden att mycket var försenade. Allt för att lagen inte trädde i kraft så sent som i slutet av 2000 talet. Men det var yters sällan det bran i skogarna. Nån gång har det varit så. Men ändå. Även om så ska man inte fatta löjliga beslut om vad som inte bör finnas. Även om räddningstjänsten och hemvärnet klarar det så behöver man mer kraft från försvaret och frivilliga folk. Men det är som sagt. Man kan inte bara skylla på regeringen. Utan allt ha med vad som försbegår i riksdagen.
I annat fall som man säger. Det spelar ingen roll vilket parti som än skulle ha makten. Allt handlar om handel och smutsiga affärer. Även om regeringen eller andra partier skulle göra allt i sin makt för att stoppa turbulensen som sker i landet, så är det fortfarande dom rika och storföretaget som leker med makten.
 Sen är det också att smutsiga affärer sker utanför allt i omvärlden. Korruption. Kaos. Och mycket skit. Det är inte bara för många små detaljer det blir såhär. Utan allt har med hur de rika och storföretagarna handlar med. Som sagt. Även om räddningstjänsten och hemvärnet. Och andra skulle agera så blir det alltid hinder på grund av dom detaljerna som knappt är nämnd över huvudtaget. Det är som sagt. Hela världen skulle kunna tänka sig agera men utan resultat på grund av lag som träder kraft på grund av pengar och papper som måste fyllas. Men nästa della pengar och affärer från både rika och storföretagarna. Även om klimatstrejk sker i år på grund av vilka smällar jorden har tagit till sig. Hoppas jag att världens ledare förstår problematiken. Jag menar. Moderjord fungerar som en kropp. Meningen till att vi finns är på grund av vad hon skapade. Hon beslöt aldrig att vi skulle vara arroganta eller elaka eller något annat. Bortsett från folk som inbildar att gan där uppe var ensam som skapade oss. Nä. Många av dom i varenda bok ligger bakom det . Källa mig galen men jag står för vad jag säger. Även om jag skulle tillhöra en av religionerna. Men som Sagt. Trots klimatstrejk eller annan demonstration, trots allting vi kommer med så kan politikerna inte genomföra dessa synonymen utan att de rika och affärsmännen/kvinnorna säger något. Så illa är det. Skulle inte spela nån roll även om det skulle bli domedag så räddas världspolitiker stormakter affärsmän guvernörer forskare kändisar och många andra medans resten av oss går under.

Som sagt. Det är ledsamt att behöva behandla naturen på detta vis. Ändå sen vi kom. Var det först att vi delade mat och mycket mer med varandra utan att skada varandra. Men sen började allt med föda och mycket mer. Handel med varor istället för pengar. Jakt på djur, rena rama döden. Anledning av naturen. Lansbygge. Förökning av människor. Dödandet. Krig. Dominans. Förstörelse. Militärmakt. Business. Allt blev korruption och Kaos. Allt förödelser.
Men som sagt så hoppas jag på en förändring trots att vi kan bära drömma om det.
Som sagt så kämpar moder natur hård för all liv trots människans dumhet. Och så är det med moder jord. (Okej. Varför jag ser moder natur och moder Jord (Gaia) som två olika istället för en och samma. Har ingen förklaring nu. Men döm mig sen vilka fel jag har gjort.) Även om man ska banka alla skogsägare ur vettet så skulle det inte hjälpa på grund av dessa löjliga lagarna om ägande rätt. 

Men som sagt så får man drömma en dag där vi kan enas utan att pengarna blir den son fattar beslut och delar på oss. Som allt annat handel som har existerat i generationen.
Moderjord står för all kärlek trots hatet människan skapade själv. Vi tar all liv på Jorden. Ett väldigt skrämmande tid. Det räcker inte med miljöaktivister eller djuraktivister. Desamma gäller insekter som tar all smäll som till exempel myggor och andra insekter som är bra för naturen. Människan är en parasit som sagt. Källa mig artförädare. Men jag står för vad jag säger att vi människor både inte ha utvecklat oss i verkligheten. Även om man kan tänka sig att det finns enstaka människor som gör allt för att förhindra korruption och Kaos. Så är det fortfarande en tidsfråga innan vi har fattat rätt beslut. Jag älskar vår allmoder. Alla varelser här på jorden är lika mycket värt som allting annat. Och mycket värdare än pengar och makt.

Ja. Nu har ni hört mina åsikter. Gnäll gärna. Jag är redo och höra er protest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar